A hét ajánlatai: Legalább 25% kedvezmény mindenre* >

Spóroljon energiát világítással

Mindannyiunknak szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy itt az ideje az energiatakarékosságnak. Nemcsak a magas gáz- és egyéb energiaszámlák miatt, hanem azért is, hogy óvjuk a környezetünket és fenntarthatóbban éljünk. De milyen lépéseket tehetne ön? Olvassa el alább, mit tehet ön az energiatakarékosságért!


Energy_Saving_Calc

Megtakarítási kalkulátor

LED vs izzó

A fényforrások mennyisége

1

10

30

Átlagos üzemórák száma / nap

1

4

24

Az Ön energiaára / kWh

25 Ft

75

400 Ft

Havi megtakarítás*:

0.63

*Az alábbi számítás magyarázata

Az izzók teljes költsége:

0.70

A LED-égők teljes költsége:

0.07

A LED-égők megtérülésének időszaka:

380

*A számítás 10:1 energiahatékonysági arányon alapul, a LED előnyére.
A havi megtakarítások összege lebontva: Ft /nap vagy Ft /év!
A kalkulációhoz használt átlagos vételár: 2000 Ft / LED-égő.

Kérjük, vegye figyelembe: a megtakarításra vonatkozó számítás becslésen alapul, és nem tekinthető pontosnak. A lampaesfeny nem vállal felelősséget a kalkulált és a tényleges megtakarítások közötti eltérésekért.


Spóroljon LED-es világítással

A LED-es lámpák a legenergiatakarékosabbak, ha világításról van szó. Valójában egy LED-izzó 80-90%-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint a halogén- vagy az izzólámpák. Szeretne többet megtudni arról, hogyan takaríthat meg energiát a LED-es világítással, és hogy ez milyen előnyökkel jár az Ön számára?


Spóroljon mennyezeti ventilátorlámpákkal

Tudta, hogy a mennyezeti ventilátorlámpákkal gáz- és és egyéb energiát is megtakaríthat? Ennek az az oka, hogy a legtöbb ventilátor a nyári üzemmód mellett rendelkezik téli üzemmóddal is. Amikor a ventilátorok lapátjai ellentétes irányba forognak, az inkább melegítő, mintsem hűsítő hatású. Sőt, díszítésként is kiválóan használhatók, mert a LámpaésFény mennyezeti ventilátorai a világítás mellett átlagosan 20-szor kevesebb áramot fogyasztanak, mint a klímaberendezések! Szeretné tudni, hogy pontosan hogyan is működik?


 

Intelligens világítás

Az intelligens világítás mindig LED lámpákból áll, ami által energiatakarékos! Mivel ezeket a rendszereket távolról is vezérelheti, soha nem ég túl sok lámpa feleslegesen. Pláne akkor nem, ha ön nincs otthon. Az intelligens világítás gyakran különböző színekben is kapható. A meleg színárnyalatok használata azonnal melegséget kölcsönöz szobáinak. És nem kell azonnal bekapcsolni a fűtést, ha kicsit lehűl.

 

Érzékelővel ellátott világítás

A kültéri lámpáknak természetesen nem kell mindig világítaniuk. Az pazarlás lenne, ha feleslegesen égnének. A világítás mozgásérzékelői biztosítják, hogy a lámpák csak akkor világítsanak, amikor önnek szüksége van rá. A lámpa néhány másodperc múlva automatikusan kikapcsol, ha már nem érzékel mozgást.

 

Napelemes világítás

Energiát termelni a nap segítségével: ennél semmi sem fenntarthatóbb! Kültéri napelemes világításunk gondoskodik arról, hogy kertje energiahatékony módon legyen kivilágítva. A lámpa a napsugarakat elektromos energiává alakítja, amellyel sötétedéskor azonnal működtetni kezdi a kerti fényeket.


Néhány szó az energiatakarékossági címkéről

Elektromos készülék vásárlása előtt mindig ellenőrizze az energiacímkét. A címke arra használatos, hogy feltüntesse az energiafogyasztást kWh-ban 1000 óránként. Az energiacímke döntő tényező lehet a termék megvásárlásakor. Valójában sok pénzt takaríthat meg, ha egy zöldebb, azaz energiatakarékosabb címkével ellátott terméket választ. Szeretne többet megtudni az Európai Bizottság új energiacímkéjéről?


Világos színű belső tér

Nyilvánvalónak tűnik, de talán elkerülte a figyelmét. Világos színű belső tér! Világos színek használatával kevesebb fényre van szüksége, ami által csökkentheti az áramfogyasztást. Így néz ki a gyakorlatban. A sötétebb színek elnyelik a fényt, míg a világosak visszaverik azt. Ezenkívül így a világos belső tér tágasabbnak is tűnik. Ez egy nyerő helyzet!

A meleg világos színek meleg belső teret teremtenek

Minden a melegség érzéséről szól! Tudta, hogy ha alacsony Kelvin értékű fényforrást választ, az automatikusan melegebb hatást kelt? Az agy becsapja saját magát, így a világos szín miatt melegebb érzete lesz a szobában. Nagyon egyszerű, de hatékony módja annak, hogy élettere melegebbnek tűnjön!

Üveg vagy világos színű lámpaernyők

Az üveg vagy a világos színű lámpabúrák is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy melegebbé varázsolja a belső terét. Ehhez választhat például törtfehér vagy bézs árnyalatú lámpabúrát. Vagy használhat egy alacsony Kelvin értékű fényforrást üveg lámpaernyővel. Jól látható, és a meleg világos szín is hozzájárul a melegebb érzethez!


Megtakarítási tippek

Tehát a környezettudatosság mellett a világítás jelentősen hozzájárulhat az energiafogyasztás és ezáltal az energiaszámlák csökkentéséhez is. De mit tehet még annak érdekében, hogy belső terét a lehető legenergiahatékonyabban alakítsa ki?

 

További részletek elolvasása

GYIK

 

  • A LED hatékonyabb, mint a halogén?

Igen, egy LED izzó átlagosan 8-szer kevesebb energiát fogyaszt, mint egy halogén izzó, hogy ugyanolyan erejű fényt állítson elő. Egy izzólámpához képest ez 10-ször hatékonyabb!

 

  • Miért van néha a LED-es világítás E, F vagy G energiacímkével ellátva?

2021 novembere óta rengeteg változás történt az energiacímkék terén. Azok a termékek, amelyeket korábban A++ címkével láttak el, ma már más címkét használnak. Azok a lámpák, amelyek korábban A+ címkével rendelkeztek, most körülbelül a C címke alatti jelzéseket kaphatják. Ennek az az oka, hogy az irányelveket frissítették, mivel az energiahatékony termékek műszaki innovációja nagyon gyors, és az Európai Unió pedig arra kívánja ösztönözni a cégeket, hogy lehetővé tegyék a fenntartható feltételeknek megfelelő termékek fejlesztését.

 

  • Mely lámpák fogyasztják a legkevesebb áramot?

A LED-lámpák a létező legenergiatakarékosabb fényforrások.